Henrik Dahl Jahnsen

Henrik Dahl Jahnsen
Bakgrunn: Navn: Henrik Dahl Jahnsen
Vinfaglig utdannelse: Vinkelner (Kulinarisk Akademi, Beste Elev) i 2012
Bakgrunn i bransjen: Utdannet kokk, læretid ved Bølgen & Moi i Kristiansand, før et opphold (7uker) ved en 1* i Frankrike.
Norgescup for kokk- og servitørlærlinger, finalist begge år.
Young Sommelier of the Year i 2011
Norges Beste Vinkelner i 2014, 2016, 2018, 2019. 2. plass i Nordisk Mesterskap i 2017.
Driver med idag: Head of Operations ved Speilsalen og Head Sommelier for Britannia Hotel. Styremedlem i Norsk Vinkelnerforening
Beste studietips: Selv om det høres litt klisje ut; les, les, LES! Vinkelnerfaget er så vidtrekkende og innholdsrikt at det er helt essensielt å ha en god teoretisk forståelse for å kunne yte best mulig service til gjestene.
Beste vinminne: Første gang jeg smakte Ch. Palmer, en 1982 årgang på Minetta Tavern i New York.
Beste vintips: Hvit Bordeaux synes jeg fortjener mer oppmerksomhet; det er fantastiske viner som er både lagringsdyktige og matvennlige samtidig som de fremdels ligger i et prisnivå det faktisk går an å kjøpe en del av!
Beste mat og vin i komb tips: Litt utviklet riesling, gjerne med litt sødme og gjerne fra Nahe, er helt strålende til julens salte pinnekjøtt!
Beste vinreisetips: Det er ingen hemmelighet at jeg har en forkjærlighet for Champagne, og en reise til Reims er alltid å anbefale. Flott by med mye historie, og flust av Champagnehus både i byen og i nærliggende områder. Ca. to timers kjøretur fra Charles de Gaulle (verdens verste flyplass?) eller ta det franske hurtigtoget TGV :)
Om man klarer snike seg til et besøk er Krug høyt på listen, ellers vil jeg nevne Le Parc de Crayères ** og for så vidt deres Brasserie Le Jardin, samt Brasserie le Boulingrin. Et besøk på selveste L’Assiette Champenoise *** høres også til en gang man er i Reims!