asddassdads

Norsk Sommelier Utdannelse
Logg inn
  • Studier og kurs
    • Sommelierstudiet
    • Grunnkurs - Introduksjon til Vin
    • Fordypning Grunnkurs 8 dager - online
    • Online Vinkurs
    • Master Sommeliers - Introductory
    • Master Sommeliers - Certified
  • Våre forelesere
    • Oslo
    • Trondheim
    • Bergen
  • Om NSU
    • Studiesteder
    • Våre partnere
  • Kunnskapssenteret
    • Drueleksikon
    • Jordsmonnoversikt
    • Året i vinmarken
  • Karriere
    • Veien videre
  • Nettbutikk
  • Påmelding
    • Sommelierstudiet
    • Grunnkurs vin
    • Fordypning grunnkurs
    • Online grunnkurs vin
    • Intro til vin - halvdagskurs
    • Master Sommeliers - Introductory
    • Master Sommeliers - Certified
Information in English

Henrik Dahl Jahnsen

Henrik Dahl Jahnsen

Henrik Dahl Jahnsen

Sted: Trondheim
Underviser i: Flere fag

Bakgrunn: Navn: Henrik Dahl Jahnsen

Vinfaglig utdannelse: Vinkelner (Kulinarisk Akademi, Beste Elev) i 2012

Bakgrunn i bransjen: Utdannet kokk, læretid ved Bølgen & Moi i Kristiansand, før et opphold ved en 1* i Frankrike.
Norgescup for kokk- og servitørlærlinger, finalist begge år.
WSET Level 3 Award in Wine and Spirits (fra den gang det fremdeles var kombinert), Pass with Merit i 2010
2022 Court of Master Sommeliers Certified, Best in Class

Young Sommelier of the Year i 2011
Norges Beste Vinkelner i 2014, 2016, 2018, 2019, 2021
2.plass Castel European Young Sommelier Cup 2016
2. plass i Nordisk Mesterskap i 2017.


Driver med idag: Wine Director ved Britannia Hotel
Styremedlem i Norsk Vinkelnerforening

Beste studietips: Selv om det høres litt klisje ut; les, les, LES! Vinkelnerfaget er så vidtrekkende og innholdsrikt at det er helt essensielt å ha en god teoretisk forståelse for å kunne yte best mulig service til gjestene.

Beste vinminne: Første gang jeg smakte Ch. Palmer, en 1982 årgang på Minetta Tavern i New York.

Beste vintips: Hvit Bordeaux synes jeg fortjener mer oppmerksomhet; det er fantastiske viner som er både lagringsdyktige og matvennlige samtidig som de fremdels ligger i et prisnivå det faktisk går an å kjøpe en del av!

Beste mat og vin i komb tips: Litt utviklet riesling, gjerne med litt sødme og gjerne fra Nahe, er helt strålende til julens salte pinnekjøtt!

Beste vinreisetips: Det er ingen hemmelighet at jeg har en forkjærlighet for Champagne, og en reise til Reims er alltid å anbefale. Flott by med mye historie, og flust av Champagnehus både i byen og i nærliggende områder. Ca. to timers kjøretur fra Charles de Gaulle (verdens verste flyplass?) eller ta det franske hurtigtoget TGV :)
Om man klarer snike seg til et besøk er Krug høyt på listen, ellers vil jeg nevne Le Parc de Crayères ** og for så vidt deres Brasserie Le Jardin, samt Brasserie le Boulingrin. Et besøk på selveste L’Assiette Champenoise *** høres også til en gang man er i Reims!

Norsk Sommelier Utdannelse
Abonner på vårt nyhetsbrev

Få med deg når nye og spennende ting skjer på NSU.

Følg oss på
sosiale medier

Kontoradresse:
Nsu AS
Brobekkveien 38
0598 Oslo

Mail: post@vinkelneren.no
Tlf: 930 55 667

Vi bruker cookies til å forbedre din brukeropplevelse. Ved å klikke på “Jeg godtar” godtar du bruken av cookies.

Les mer

Jeg godtar