
Ken C. Engebretsen
Bakgrunn: Ken er eier av Norsk Sommelier Utdannelse (NSU) og Dansk Sommelier Utdannelse (DSU).
Navn: Ken Engebretsen
Vinfaglig utdannelse: Utdannet sommelier 1996
Bakgrunn i bransjen: Han har mer enn 10 års erfaring fra Michelin-restauranter som Bagatelle og Le Canard i Oslo. Ken har vært President i Norsk Vinkelnerforening og stiftet Norsk Vinkelnerlandslag. Han har trent flere norske deltagere til Nordisk, EM og VM for Sommelierer.
Driver med idag: I tillegg til NSU, er Ken eier av Vinoteca-gruppen som er ledende innenfor design og konstruksjon av vinkjellere for både private og Horeca.
Beste studietips: Start tidlig å lese og les jevnt gjennom hele året
Beste vinminne: Jeg har vært så heldig å få smake ufattelig mye god vin opp gjennom årene, så det er vanskelig å trekke frem en opplevelse. Men Montrachet 1966 DRC i kjelleren til Romané Conti rangeres ganske høyt.
Beste vintips: Drikk alltid bedre enn du har råd til
Beste mat og vin i kombinasjon tips: Erfar erfar erfar
Beste vinreisetips: Fly til Frankfurt, 20 min taxi til Nierstein i Rheinhessen, vandre i Roter Hang