Norsk Sommelier Utdannelse
Logg inn
  • Studier og kurs
    • Sommelierstudiet
    • Grunnkurs - Introduksjon til Vin
    • Fordypning Grunnkurs 8 dager - online
    • Online Vinkurs
    • Master Sommeliers - Introductory
    • Master Sommeliers - Certified
  • Våre forelesere
    • Oslo
    • Trondheim
    • Bergen
  • Om NSU
    • Hvem er vi
    • Studiesteder
    • Kontakt oss
    • Våre partnere
    • GDPR
  • Kunnskapssenteret
    • Drueleksikon
    • Jordsmonnoversikt
    • Året i vinmarken
  • Karriere
    • Erfaringer fra studenter
    • Veien videre
  • Nettbutikk
  • Påmelding
    • Sommelierstudiet
    • Grunnkurs vin
    • Fordypning grunnkurs
    • Online grunnkurs vin
    • Intro til vin - halvdagskurs
    • Master Sommeliers - Introductory
    • Master Sommeliers - Certified
Information in English
Anita Svang

Anita Svang

Sted: Oslo
Underviser i: USA

Bakgrunn: Anita er tidligere NSU-student, og underviser idag i et av sine favorittemaer, nemlig USA:

Navn: Anita Svang

Vinfaglig utdannelse: Norsk SOmmelier Utdannelse 2019, og WSET 3

Bakgrunn i bransjen / (få med evt. konkurranser): opprinnelig reiselivsutdannet, men ble etterhvert ledet inn i restaurantbransjen. Startet og drev egen restaurant i flere år.

Driver med idag: Nå stortrives jeg i Vinmonopolet:)

Samt svar på et av disse spørsmål:
Beste studietips: Møt opp til forelesningene og still spørsmål. Og les hver uke - med en gang du utsetter noe så vil du falle bak.

Beste vinminne: For lenge, lenge siden - før jeg var noe særlig interessert i vin, så skulle noen venner og jeg "flåtte" oss på fin-fin restaurant. Ingen av oss likte vinen vi fikk i glasset noe særlig, men servitøren lovet oss at den ville passe til maten. Vinen "endret" karakter helt, og kombinasjonen var helt fantastisk. Husker hverken vinen eller retten, bare selve følelsen at jeg hadde opplevd noe spesielt og veldig interessant.

Beste vintips: Vær åpen - og smak så mye som mulig.

Beste mat og vin i kombinasjon tips: Oksehaleconsommé med ravioli og hvit Bordeaux - Les Chênes de Bouscaut Blanc 2016.

Beste vinreisetips: Å snirkle seg gjennom den franske landsbygda i sakte tempo, stoppe innom vingårdene som frister og slå av en prat med de som jobber der. Utrolig lærerikt - og viser du interesse og litt faglig forståelse så tar de seg ofte god tid.

Norsk Sommelier Utdannelse
Abonner på vårt nyhetsbrev

Få med deg når nye og spennende ting skjer på NSU.

Følg oss på
sosiale medier

Kontoradresse:
Nsu AS
Gjerdrumsvei 17
0484 Oslo

Mail: post@vinkelneren.no
Tlf: 930 55 667

Vi bruker cookies til å forbedre din brukeropplevelse. Ved å klikke på “Jeg godtar” godtar du bruken av cookies.

Les mer

Jeg godtar