Lars Rein-Helliesen

Lars Rein-Helliesen
Bakgrunn: Navn: Lars G Rein-Helliesen
Utdannelse: UiO (Universitetet i Oslo) 1991-2000 med studier i Klassisk Arkeologi, Religionshistorie og Historie (Antikken), ink div studieopphold i Roma
Bakgrunn i bransjen: Restaurant 1987-2000, Gaia Wine & Spirits (italiensk vinimport) 1997->, Chaeos Wine & Spirits (verden) 2006 ->, Gaia Gruppen 2016 ->.
Driver med i dag: Vinimport Gaia Gruppen, undervisning, kurs, foredrag, vinsmakinger, vinreiser.
Beste studietips: Smak. Mye. Og spytt. Noe.
Beste vinminne: En uventet magisk trøffelpasta med en (like uventet) perfekt lagret og totalt underpriset Barolo 1990 en novemberkveld på en forglemmelig trattoria ved Piazza Duomo i Firenze, og en uforglemmelig Bistecca Fiorentina med en like totalt underpriset 1988 Brunello en januarkveld på den gang ærverdige Ristorante Sabatini, Piazza St Maria in Trastevere, Roma. Silkeføre.
Beste vintips: Rett serveringstemperatur.
Beste mat og vin i komb. tips: Mye. Men spis og drikk mye, sakte, lenge. Prøv. Og gjør det overalt.
Beste vinreisetips: Italia. Hele.