asddassdads

Norsk Sommelier Utdannelse
Logg inn
  • Studier og kurs
    • Sommelierstudiet
    • Grunnkurs - Introduksjon til Vin
    • Online Vinkurs
    • Master Sommeliers - Introductory
    • Master Sommeliers - Certified
  • Våre forelesere
    • Oslo
    • Trondheim
    • Bergen
  • Om NSU
    • Studiesteder
    • Våre partnere
  • Kunnskapssenteret
    • Drueleksikon
    • Jordsmonnoversikt
    • Året i vinmarken
  • Karriere
    • Veien videre
  • Nettbutikk
  • Påmelding
    • Sommelierstudiet
    • Grunnkurs vin
    • Fordypning grunnkurs
    • Online grunnkurs vin
    • Intro til vin - halvdagskurs
    • Master Sommeliers - Introductory
    • Master Sommeliers - Certified
Information in English

Petter Svanæs

Petter Svanæs

Petter Svanæs

Sted: Oslo
Underviser i: Druer, Smakemetodikk, Smakeskjema gjennomgang, Grunnsmaker, Andre land i Europa

Bakgrunn: Vinfaglig utdannelse: NSU og Court of Master Sommelier Introduction + Certified (arbeider mot Advanced)

Bakgrunn i bransjen: Jobbet på Kontrast, Territoriet, Maaemo og Katla. Over de siste årene har jeg deltatt i 2x Young Sommelier (2. plass begge år) og i 2019 deltok jeg i Senior NM (4. plass) for første gang.

Driver med idag: I dag arbeider jeg med vinimport og salg mot HORECA i LaMarc Wines.

Beste studietips: Som student fant jeg det veldig nyttig å lese opp mot forelesningene og neste ukes tema. Dersom man har lest litt i forveien kan man gå inn i en forelesning litt skarpere. Det skal ikke mer til enn 20-25minutter og man går inn i forelesningen med «mer» selvtillit.

Beste vinminne: Beste vinminne må være da jeg drakk Malmsey Madeira fra 1884 på Territoriet 17 Juli 2017. Opp til da hadde jeg aldri smakt noe så gammelt og hvordan en vin kunne være så kompleks over hele smaksspekteret sjokkerer meg fortsatt den dag i dag.

Beste vintips: Mitt beste vintips må være at folk, spesielt studenter, må tørre å utfordre seg selv. Drikk vin utenfor «komforsonen». Det er først når man kan nyte vin over hele spekteret at man lærer mest.

Beste mat og vin i komb tips: Jeg er en sucker for Beaujolais med røkt svinepølse og/eller speket pølse. En god beaujolais med frukt og syre matcher det salte og fete kjøttet (pluss det trenger ikke sprenge lommeboka!).

Beste vinreisetips: Jeg har reist i masse forskjellige land og vinområder, men det er få områder som har sjarmert meg så mye som Loire. Loire-dalen er en lang dal med MASSE forskjellige druer og mikroklima som gjør turen fra Sancerre til Muscadet veldig spennende. Husk å sett av et par dager – det er en lang dal å kjøre!

Norsk Sommelier Utdannelse
Abonner på vårt nyhetsbrev

Få med deg når nye og spennende ting skjer på NSU.

Følg oss på
sosiale medier

Kontoradresse:
Nsu AS
Brobekkveien 38
0598 Oslo

Mail: post@vinkelneren.no
Tlf: 930 55 667

Vi bruker cookies til å forbedre din brukeropplevelse. Ved å klikke på “Jeg godtar” godtar du bruken av cookies.

Les mer

Jeg godtar