asddassdads

Norsk Sommelier Utdannelse
Logg inn
  • Studier og kurs
    • Sommelierstudiet
    • Grunnkurs - Introduksjon til Vin
    • Fordypning Grunnkurs 8 dager - online
    • Online Vinkurs
    • Master Sommeliers - Introductory
    • Master Sommeliers - Certified
  • Våre forelesere
    • Oslo
    • Trondheim
    • Bergen
  • Om NSU
    • Studiesteder
    • Våre partnere
  • Kunnskapssenteret
    • Drueleksikon
    • Jordsmonnoversikt
    • Året i vinmarken
  • Karriere
    • Veien videre
  • Nettbutikk
  • Påmelding
    • Sommelierstudiet
    • Grunnkurs vin
    • Fordypning grunnkurs
    • Online grunnkurs vin
    • Intro til vin - halvdagskurs
    • Master Sommeliers - Introductory
    • Master Sommeliers - Certified
Information in English

Thomas Anderssen

Thomas Anderssen

Thomas Anderssen

Sted: Trondheim
Underviser i: Frankrike

Bakgrunn: Vinfaglig utdannelse: WSET Advanced.

Bakgrunn i bransjen: 10 år i restaurant og bar, og 5 år i Vinmonopolet.

Driver med idag: Wine Cellar Manager / Kjellermester på Britannia Hotel

Beste studietips: Lag en studie-/kollokvie-/smake-gruppe. Bruk flashkort. Vær så nysgjerrig som du bare klarer; lag en vane på at du leter og finner svar på alle små og store vinfaglige spørsmål som dukker opp, både egne og andres spørsmål, og ta det underveis og fortløpende i studie- og arbeidshverdagen.

Beste vinminne: Jacques-Frederic Mugnier, Musigny Grand Cru 2009, sammen med dyktige og inspirerende kollegaer, i de gamle lokalene til Credo restaurant i Trondheim.

Beste vintips: Server vin på riktig temperatur! Hvitvin har ofte blitt servert litt for kaldt og rødvin litt for varmt her i Norge. Historisk har vi hørt at rødvin skal serveres romtemperert, også med referanser til eldre litteratur om vin, blant annet fra Storbritannia. Vi har lært en del av britene når det kommer til vin, men room temperature på de Britiske øyer (historisk sett gjerne rundt 15 grader), er ikke det samme som romtemperatur i Norge (langt over 20 grader i mange hjem). Vin og vinfag er alltid i en kontekst.

Beste mat og vin i komb tips: God amontillado sherry til kremet blåskjellsuppe med chorizo.

Beste vinreisetips: Vanskelig å velge bare ett reisemål, men jeg legger ikke skjul på at jeg elsker Champagne; reis til Reims, besøk produsenter (gjerne både store og små) rundt om i regionen, spis og drikk godt på mange gode barer, brasserier og restauranter!

Norsk Sommelier Utdannelse
Abonner på vårt nyhetsbrev

Få med deg når nye og spennende ting skjer på NSU.

Følg oss på
sosiale medier

Kontoradresse:
Nsu AS
Brobekkveien 38
0598 Oslo

Mail: post@vinkelneren.no
Tlf: 930 55 667

Vi bruker cookies til å forbedre din brukeropplevelse. Ved å klikke på “Jeg godtar” godtar du bruken av cookies.

Les mer

Jeg godtar