asddassdads

Norsk Sommelier Utdannelse
Logg inn
  • Studier og kurs
    • Sommelierstudiet
    • Grunnkurs - Introduksjon til Vin
    • Fordypning Grunnkurs 8 dager - online
    • Online Vinkurs
    • Master Sommeliers - Introductory
    • Master Sommeliers - Certified
  • Våre forelesere
    • Oslo
    • Trondheim
    • Bergen
  • Om NSU
    • Studiesteder
    • Våre partnere
  • Kunnskapssenteret
    • Drueleksikon
    • Jordsmonnoversikt
    • Året i vinmarken
  • Karriere
    • Veien videre
  • Nettbutikk
  • Påmelding
    • Sommelierstudiet
    • Grunnkurs vin
    • Fordypning grunnkurs
    • Online grunnkurs vin
    • Intro til vin - halvdagskurs
    • Master Sommeliers - Introductory
    • Master Sommeliers - Certified
Information in English

Thor Oddvar Havn

Thor Oddvar Havn

Thor Oddvar Havn

Sted: Bergen
Underviser i: USA, vinmarkedet/ vinprofil

Bakgrunn: Bakgrunn i bransjen: Alltid vært lidenskapelig opptatt av mat og drikke. Jobbet i restaurantbransjen i 5 år. Tok vinkelneren på NSU i 2021 og pommelierutdannelse på Beer and Cider academy i London i 2022

Driver med idag: Sommelier og Restaurantsjef i Brasserie 59 på Stord. Utdannet Sommelier og Pommelier. Holder smakinger og kurs i ulike sammenhenger om vin og sider. Jobber med mat og drikke til daglig og jakter stadig nye kombinasjoner.

Beste studietips: Les masse! Sett av en fast mengde med tid daglig. Tegn kart og fokuser på klima, beliggenhet og andre påvirkninger. Da vil vinstil og druesorter si seg litt selv når man får kunnskap nok. Lag flashcards og bruk dem hyppig! Studer sammen med andre slik at dere kan utfordre hverandre litt.

Beste vinminne: GG Riesling fra Johannes Leitz i vinmarkene hans i Rüdesheim. Sol, varme og godt selskap ledet av produsenten selv.

Beste vintips: Her er det vanskelig å trekke frem en spesiell vin, men tenk utradisjonelt. Det vil si våg å prøve noe nytt. Vi er vanedyr og velger ofte de samme vinstilene. Man kan finne noen skatter hvis man utforsker mindre kjente områder.

Beste mat og vin i kombinasjon tips: Jeg er meget svak for sjømat og i Norge er vi bortskjemte med råvarer i verdensklasse. Fersk sjøkreps fra min egen bakgård sammen med hvit burgund av kvalitet er magisk!

Beste vinreisetips: Når jeg skal på vinreise vil jeg helst oppleve så mye som mulig uten å måtte bruke unødvendig med tid på reising fra sted til sted. Da går reisen til Piemonte. Bo i Alba og reis rundt i regionen. Mange små landsbyer, veldig mye bra vin og nydelig mat!

Norsk Sommelier Utdannelse
Abonner på vårt nyhetsbrev

Få med deg når nye og spennende ting skjer på NSU.

Følg oss på
sosiale medier

Kontoradresse:
Nsu AS
Brobekkveien 38
0598 Oslo

Mail: post@vinkelneren.no
Tlf: 930 55 667

Vi bruker cookies til å forbedre din brukeropplevelse. Ved å klikke på “Jeg godtar” godtar du bruken av cookies.

Les mer

Jeg godtar