Norsk Sommelier Utdannelse (NSU) er en av Norges og etterhvert også Skandinavias ledende utdannelser på drikkevarer. Skolen ble etablert i 2002 og eies og drives av Ken Canaiolo Engebretsen.

Ken Canaiolo Engebretsen er sammen med sine ansatte ansvarlig for daglig drift. Sammen tilrettelegger de undervisning og det praktiske omkring skolen. Ken ble utdannet vinkelner fra Gastronomisk Institutt i 1996 og har jobbet på Bagatelle og Le Canard i 10 år. Han ble kåret til beste Oslo-lærling av samtlige yrker i 1996. De siste 15 årene har han jobbet med å formidle kunnskap om vin, gjennom utallige vinforedrag og vinreiser. Fra 2008 til 2014 var han fast vinskribent for Dagbladet. Ved siden av NSU driver han også Vinoteca som spesialiserer seg på bygging av vinkjellere for restaurant og privatmarkedet. Ken har et brennende engasjement for vin og restaurantfaget med mantraet - "den hvite duks magi".

Kontakt: ken@vinkelneren.no

Nina Deberitz utdannet seg ved NSU i 2010. Hun har fartstid på 20 år i bransjen og har blant annet vært på Hotel Bristol, Slottet, Plah, Vaaghals med fler. Nina er en meget driftig dame, så det var med stor glede vi ansatte henne i NSU i September 2021. Nina har ansvar for den daglige driften, påmeldinger, forberedelser og har tett kontakt med studentene gjennom studieåret.  

Kontakt: nina@vinkelneren.no
Tlf: +47 93055667

Isabella Tozzi er administrasjonsansvarlig og utdannet vinkelner fra NSU i 2008. Hun sørger for mye av det administrative arbeidet som kursplaner, fakturering og oppfølging. Isabella har over 10 års erfaring fra gode restauranter i Oslo, senest fra Grand Café hvor hun var daglig leder i 2018/2019.

Kontakt: isabella@vinkelneren.no
Tlf: +47 93800788

Julie Brink Færch er daglig leder og driver av Dansk Sommelier Utdannelse. Julie er utdannet lærer, servitør og sommelier. Hun har tidligere jobbet som servitør / sommelier på Kokkeriet, AOC, Restaurant Herman og Restaurant Alberto K. Hun underviser i flere fag på DSU og som om hun ikke var travel nok fra før, studerer hun også til WSET Diploma. 

Kontakt: julie@dansksommelieruddannelse.dk
www.dansksommelieruddannelse.dk

Anita Svang har sammen med Isabella hatt hovedansvaret for nye hjemmesider samt annonsering og markedsføring. Hun gikk selv på NSU i 2019 og har tidligere jobbet på restaurant Klosteret samt drevet Sjøboden i Son i flere år. Idag bidrar Anita med web og design ved behov i tillegg til sin jobb i Vinmonopolet.

Kontakt: anita@vinkelneren.no

Folkene bak

Ken Engebretsen

Eier, DL og foreleser

Nina Deberitz

Fag -og logistikkansvarlig.

Isabella Tozzi

Administrasjonsansvarlig

Julie Brink Færch

DL Danmark, medeier, foreleser

Anita Svang

Web- og designansvalig og foreleser

Se flere