Norsk Sommelier Utdannelse (NSU) er en av Norges og etterhvert også Skandinavias ledende utdannelser på drikkevarer. Skolen ble etablert i 2002 og eies og drives av Ken Canaiolo Engebretsen.

Ken Canaiolo Engebretsen er sammen med sine ansatte ansvarlig for daglig drift. Sammen tilrettelegger de undervisning og det praktiske omkring skolen. Ken ble utdannet vinkelner fra Gastronomisk Institutt i 1996 og har jobbet på Bagatelle og Le Canard i 10 år. Han ble kåret til beste Oslo-lærling av samtlige yrker i 1996. De siste 15 årene har han jobbet med å formidle kunnskap om vin, gjennom utallige vinforedrag og vinreiser. Fra 2008 til 2014 var han fast vinskribent for Dagbladet. Ved siden av NSU driver han også Vinoteca som spesialiserer seg på bygging av vinkjellere for restaurant og privatmarkedet. Ken har et brennende engasjement for vin og restaurantfaget med mantraet - "den hvite duks magi".

Kontakt: ken@vinkelneren.no

Isabella Tozzi er administrasjonsansvarlig og utdannet vinkelner fra NSU i 2008. Hun sørger for alt det praktiske arbeidet som kursplaner, påmelding, forberedelser og oppfølging. Isabella har over 10 års erfaring fra gode restauranter i Oslo, senest fra Grand Café hvor hun var daglig leder i 2018/2019.

Kontakt: isabella@vinkelneren.no
Tlf: +47 93800788

Julie Brink Færch er daglig leder og driver av Dansk Sommelier Utdannelse. Julie er utdannet lærer, servitør og sommelier. Hun har tidligere jobbet som servitør / sommelier på Kokkeriet, AOC, Restaurant Herman og Restaurant Alberto K. Hun underviser i flere fag på DSU og som om hun ikke var travel nok fra før, studerer hun også til WSET Diploma. 

Kontakt: julie@dansksommelieruddannelse.dk
www.dansksommelieruddannelse.dk

Theres Friberg er økonomiansvarlig i selskapet. Hun gikk selv NSU i 2007 og gikk ut som beste smaker. Hun jobbet mange år i restaurant, blant annet som restaurantsjef på restaurant Eik og senere som bookingansvarlig i samme bedrift. Idag jobber hun med NSU, Vinoteca og Tysk Vin som alle er under samme paraply.

Kontakt: theres@vinkelneren.no

Anita Svang er web- og designansvarlig og har sammen med Isabella hatt hovedansvaret for nye hjemmesider samt annonsering og markedsføring. Hun gikk selv på NSU i 2019 og har tidligere jobbet på restaurant Klosteret samt drevet Sjøboden i Son i flere år. Idag jobber Anita 60% stilling i NSU i tillegg til på Vinmonopolet.

Kontakt: anita@vinkelneren.no

Folkene bak

Ken Engebretsen

Eier, DL og foreleser

Julie Brink Færch

DL, medeier, foreleser i Danmark

Isabella Tozzi

Administrasjonsansvarlig

Theres Friberg

Økonomiansvarlig

Anita Svang

Web- og designansvalig

Se flere