Gjennom våre ulike studier vil du få et unikt innblikk i vinens verden. Vi tilbyr kurs og studier tilpasset ulike ferdighetsnivåer og ulike interessenivå. Vårt mål er alltid å inspirere til videre læring. Her på kunnskapssenteret finner du informasjon som kan være relevant i jobb- eller i studiesammenheng.

Drueleksikon

Drueleksikon

Vårt drueleksikon beskriver i korte trekk de viktigste og mest brukte druene i verden. La deg inspirere.

Jordsmonn

Jordsmonn er viktig, men det er lett å blande de ulike uttrykkene. Her får du et innblikk i de vanligste jordsmonnsortene.

Året i vinmarken

Arbeidet i vinmarken stopper ikke opp selv om det er vinter. Plantene trenger stell gjennom hele året.

Se flere
oppbindingsteknikker

Mer info vil komme om blandt annet oppbindingsteknikker, årganger og annet vinlektyresnacks. Kom gjerne med ønsker!

Lyst til å lære mer?

Sommelierstudiet

Tittelen sommelier eller vinkelner har status på lik linje med en god kjøkkensjef. Sommelierutdannelsen åpner dører, gir påvirkningskraft og mulighet for lederstillinger. Studiet vil gjøre deg til en av de få faglærte innen vin og drikkevarer i hotell- og restaurant.

Kr. 52000,-

Grunnkurs vin

Vårt grunnkurs er et intensivkurs som går over 4 studiedager. Kurset passer godt for deg som ikke ønsker eller har anledning til et fullt vinkelnerstudie, men vil lære mest mulig på kort tid. Kurset er åpent for alle - du trenger ikke å være knyttet til hotell- og restaurantbransjen. I løpet av 4 dager får du masse inspirasjon, kunnskap og praktisk erfaring om mange tema i vinens verden.

Kr. 7900,-

Online Grunnkurs Vin

Vårt Online Grunnkurs er et intensivkurs som går over ca 20 timer fordelt over 4 dager. Kurset er et alternativ til 4 dagers grunnkurs, for de som foretrekker digitalt fremfor fysisk oppmøte. Kurset er åpent for alle - du trenger ikke å være knyttet til hotell- og restaurantbransjen. Fra høsten tilbys kurset også på engelsk!
Kr. 6900,-

Fordypning Grunnkurs 8 dager -online

Dette er et 8 dagers fordypningskurs som bygger på 4 dagers grunnkurs. Dette er for deg som ønsker en fordypning innenfor noen av de klassiske vinland og vinområder, og innenfor mat og vin i kombinasjon og smaketeknikk. Krever gjennomført 4 dagers grunnkurs eller tilsvarende. Ta kontakt om du lurer på om dette er noe for deg.
Kr. 13900,-

Master Sommeliers - Introductory

The Court of Master Sommeliers is an internationally recognised educational organisation, established to encourage improved standards of beverage service by Sommeliers. The Introductory course is the first level at which all prospective Master Sommeliers should begin. Students who pass this course are eligible to register for Master Sommeliers - Certified.
Price: *not set yet, for Introductory + Book postage fee track and trace.

Master Sommeliers - Certified

CMS Certified Sommelier Examination is level 2 after passing the Introductory Examination.
Price: NOK 3700,-

Se flere

Nicolas Vlogger fra vinmarkene og vinery i Piemonte.

Nicolas Conte gikk ut som beste elev i 2019 uten erfaring med vin fra tidligere. Han bestemte seg for å reise til Piemonte rett etter studiene for å studere Gastronomi. Da Koronaen inntraff ble derimot universitet stengt, og Nicolas ble tilbudt jobb hos en vinprodusent. I etterkant kan man vel si at dette var hell i uhell, for Nicolas har hatt stort utbytte av erfaringen og lærer noe nytt hver eneste dag. Han ville aldri fått samme innsikt uten denne erfaringen.

Klikk deg videre for å se video fra Nicolas sin hverdag i Piemonte