Court of Master Sommeliers - Introductory

Det er kun 274 personer i verden som kan smykke seg med tittelen Master Sommelier.  Derav sier det seg selv hvor anerkjent dette studiet er. Vi er de eneste i Norge som har inngått et samarbeid med CMS og det er med stor glede at vi annonserer at vi kan tilby de 2 første av totalt 4 steg av denne utdannelsen. 

Introductory Sommelier Certificate er et 3 dagers kurs og eksamen Certified Sommelier. Videre kan du bygge på med neste kurs:

Examination som er 1 dags kurs og eksamen. Les mer ved å klikke på linken litt lenger ned. 

Kurset foregår på engelsk og CMS har egne forelesere som flyes inn for å holde forelesningene. 

Se hva Guide Micheline sier om forskjellen på Master of Wine og Master Sommelier:
Master Sommelier VS Master of Wine

Se trailer

Se trailer fra den fascinerende filmen "Somm" som gir et innblikk i fire menneskers reise mot å bli Master Sommelier.

Somm is the story of four Sommeliers attempting to pass the Prestigious Master Sommelier Exam, a test with one of the lowest pass rates in the world. The exam covers literally anything having to do with the entire world of wine and that is just the beginning.

Kursoppbygging - Introductory Sommelier Certificate - 3 days

This is the first level at which all prospective Master Sommeliers should begin. The course is run over two days with the examinations held on the morning of the third day.

The content of the course covers:

  • elementary practices in the vineyard and winemaking procedures.
  • the grape varieties, origins, specific winemaking procedures and classifications for all the major wines of the world.
  • the production, raw materials and flavours of Spirits and liqueurs.
  • technical skills of wine service.
  • importance of social skills.
  • fundamentals of matching wines with food.
  • an introduction to the skills of wine tasting

Candidates who satisfactorily gain this certificate will be able to:

    • explain the factors which contribute towards the quality of wines.
    • describe the characteristics of the wines from the main wine producing countries of the world.
    • demonstrate an understanding of the wine classification and control systems in current use.
    • interpret wine label terms.
    • state the basic ingredients and flavours of apéritifs, spirits and liqueurs.
    • demonstrate an awareness of beers, saké and other beverages.
    • demonstrate the correct service of wine and other beverages.
    • demonstrate a basic competence in selling and matching wines with foods.
    • identify the requirements of the Advanced Sommelier Certificate.

    The lectures are presented by Master Sommeliers using a power-point format interspersed with wine tastings, plus a practical service demonstration. The examination comprises a multiple-choice theoretical paper plus a short elementary practical service test.

    The pass mark for each part of this examination is 60%. The fee for the Introductory Sommelier Certificate course includes a copy of the course book – Sales and Service for the Wine Professional by Brian K Julyan MS

    Candidates successfully passing the examination will receive Certification and a lapel pin.

    Pris

    Kr. 7900,-

    Kurset inkluderer

    • Undervisningsdager i sentrale kurslokaler
    • Vin til smaking
    • Lunsj, frukt, kaffe, te, Sanpellegrino / Acqua Panna
    • Kursboken: Sales and Service for the Wine Professional by Brian K Julyan MS
    • Nål og diplom (om man består eksamen)


    Førstkommende kurs

    Oslo:
    15. & 16. & 17. march

    Time: 08AM - 06PM (5PM last day)

    Studiesteder

    Oslo

    Oslo tilbyr uendelige arbeids-muligheter fra små bydels-restauranter til hotell- og stjernerestauranter i verdens-klasse. Konkurransen om det gjeveste stillingen er stor, og formalisert utdannelse er en stor fordel.

    Se flere

    Undervisningsspråk

    Dette kurset holdes kun på engelsk. Eksamen foregår også på engelsk. 

    Betingelser

    Påmelding til studiet er bindene. Avbestilling til kurset skal være skriftlig og sendes til post@vinkelneren.no. Ved avbestilling, uansett årsak, belastes et gebyr på kr. 3000,-. Ved avbestilling senere enn seks uker før studiestart, uansett årsak, påløper et avbestillingsgebyr pålydende 50 % av kursavgiften. Ved avbestilling senere enn fire uker før studiestart, uansett årsak, belastes hele kursavgiften.

    Ved å sende inn påmelding bekrefter du at du lest og godtatt betingelsene.

    Norsk Sommelier Utdannelse kan avlyse kurs ved for få påmeldte inntil 4 uker før studiestart. (Dette skjer svært sjeldent) Evt. innbetalt kursavgift refunderes i så tilfelle umiddelbart.

    Mer informasjon

    Kontakt Isabella på tlf: +47 93800788 eller send epost til: post@vinkelneren.no