Grunnkurs vin

Grunnkurs er et intensivkurs som går over 4 studiedager. Kurset passer godt for deg som ikke ønsker eller har anledning til et fullt vinkelnerstudie, men vil lære mest mulig på kort tid. Kurset er åpent for alle - du trenger ikke å være knyttet til hotell- og restaurantbransjen. Vi kjører som oftest et kurs på vårparten og et tidlig høst, i tillegg til en online versjon.

Kursoppbygging

Gjennom 4 intensive dager vil du få mulighet til å løfte din kunnskap om verdens viner, samt få en bedre forståelse for smaketeknikk og hvordan kombinere mat og vin. Målsettingen er at du skal tilegne deg generell basiskunnskap om de viktigste vindruene hvor de dyrkes og hvilke vinstiler de gir. På denne måten berører vi vinland og regioner på flere kontinenter, og vinområder/ land fra de mest klassiske til nykommere. I tillegg fokuseres det på grunnprinsipper rundt mat og vin i kombinasjon og flere praktiske elementer rundt håndtering av vin, som for eksempel åpning/servering, dekantering og riktig oppbevaring.


For mange er det tilfredsstillende med et grunnkurs for å føle seg tryggere i sin arbeidshverdag. Noen velger derimot å bygge videre på kunnskapen fra grunnkurset og fortsetter videre med Grunnkurs fordypning eller Sommelierstudiet.

Pris

Kr. 7 900,-

Kurset inkluderer

  • Lett lunsj og frukt
  • Kaffe / te
  • Ca 26 viner
  • Stikkordskompendier
  • Kursbevis og NSU nål

Alle får stikkordskompendier laget av NSU for at studentene skal kunne forberede seg til forelesning.

Anbefalt litteratur:
- Wine Folly: The Essential Guide to Wine, kun tilgjengelig på engelsk
(anbefales å bestille på nett god tid i forveien da den til tider kan være vanskelig å få tak i)

Førstkommende kurs

Oslo:
12.-13 & 19.-20 september 2023

Kl: 10.00 – 16.00. Slutter Kl. 15.00 dag 4

Studiesteder

Oslo

Oslo tilbyr uendelige arbeidsmuligheter fra små bydelsrestauranter til hotell- og stjernerestauranter i verdensklasse. Konkurransen om de gjeveste stillingene er stor, og formalisert utdannelse er en stor fordel. I alle byer holder vi til i sentrale flott lokaler som tilfredsstiller våre krav til lys, luft og godt læringsmiljø.

Se flere

Undervisningsspråk

Kurset er på norsk. Grunnkurs in english we do occasionally. Show your interest by sending us a mail: post@vinkelneren.no

Betingelser

Kurset er åpent for alle. Du må ikke jobbe i hotell- og restaurant for å gå dette kurset. 

Påmelding er bindene. Avbestilling til kurset skal være skriftlig og sendes til post@vinkelneren.no. Ved avbestilling, uansett årsak, belastes et administrasjonsgebyr på kr 1750,- Ved avbestilling senere enn 6 uker før kursstart, uansett årsak, påløper et avbestillingsgebyr pålydende 50 % av kursavgiften. Ved avbestilling senere enn 4 uker før uansett årsak, belastes hele kursavgiften.

Ved å sende inn påmeldingen bekrefter du at du har lest og godtatt betingelsene.

Norsk Sommelier Utdannelse kan avlyse studier/ kurs ved for få påmeldte inntil 4 uker før studiestart. (Dette skjer svært sjeldent) Evt. innbetalt kursavgift refunderes i så tilfelle 100%.

Du kan fritt trekke deg fra kurs- eller studieplassen innen 14 dager (angrerettloven kapittel 6) etter påmelding. Ved å benytte angreretten innen fristen, bortfaller krav om betaling av avgifter. Ved å benytte angreretten innen fristen, bortfaller krav om betaling av avgifter.Unntak gjelder dersom du er påmeldt tett opptil kurs- eller studiestart og benytter angreretten etter at kurset- eller studiet har startet. Da må du påregne å betale en forholdsmessig del av den undervisningstjenesten som er mottatt, jf. angrerettloven §26.Send inn utfylt Angrerettskjema NSU (.pdf). Adresser finner du i skjemaet.
Etter angrefristens utløp er du forpliktet i henhold til våre nevnte betalingsbetingelser.Unntak gjelder dersom du er påmeldt tett opptil kurs- eller studiestart og benytter angreretten etter at kurset- eller studiet har startet. Da må du påregne å betale en forholdsmessig del av den undervisningstjenesten som er mottatt, jf. angrerettloven §26.

Mer informasjon

Kontakt Nina på tlf: +47 930 55 667 eller send epost til post@vinkelneren.no