Grunnkurs vin

Grunnkurs er et intensivkurs som går over 4 studiedager. Kurset passer godt for deg som ikke ønsker eller har anledning til et fullt vinkelnerstudie, men vil lære mest mulig på kort tid. Kurset er åpent for alle - du trenger ikke å være knyttet til hotell- og restaurantbransjen. 

Kursoppbygging

Gjennom 4 intensive dager vil du få mulighet til å løfte din kunnskap om verdens viner, samt få en bedre forståelse for smaketeknikk og hvordan kombinere mat og vin. Målsettingen er at du skal tilegne deg generell basiskunnskap om de viktigste vindruene hvor de dyrkes og hvilke vinstiler de gir. Kurset tar utgangspunkt i de viktigste druer, hvor de dyrkes og i hvilken stiler. På denne måten berører vi vinland og regioner på flere kontinenter, og vinstiler fra de mest klassiske til nykommere. I tillegg fokuseres det på grunnprinsipper rundt mat og vin i kombinasjon og flere praktiske elementer rundt håndtering av vin, som for eksempel åpning/servering, dekantering og riktig oppbevaring.

Uformell test for å måle ditt kunnskapsløft:
Alle testes første og siste dag så man kan se sin fremgang i løpet av kurset. 

For mange er det tilfredsstillende med et grunnkurs for å føle seg tryggere i sin arbeidshverdag. Noen velger derimot å bygge videre på kunnskapen fra grunnkurset og fortsetter videre med Grunnkurs fordypning eller Sommelierstudiet.

Pris

Kr. 6 900,-

Kurset inkluderer

  • Lett lunsj og frukt
  • Kaffe / te
  • Sann Pellegrino / Acqua Panna
  • Ca 24 viner
  • Stikkordskompendier
  • Kursbevis

Alle får stikkordskompendier laget av NSU for at studentene skal kunne forberede seg til forelesning.

Anbefalt litteratur:
- Wine Folly, kun tilgjengelig på engelsk
(anbefales å bestille på nett god tid i forveien da den til tider kan være vanskelig å få tak i)

Førstkommende kurs

Oslo:
03.-04. & 10.-11. mars 2021

Kl: 09.30 – 16.30

Bergen:
03.-04. & 10.-11. mars 2021

Kl: 09.30 – 16.30

Trondheim:
03.-04. & 10.-11. mars 2021

Kl: 09.30 – 16.30

Stavanger:
03.-04. & 10.-11. mars 2021

Kl: 09.30 – 16.30

Studiesteder

Oslo

Oslo tilbyr uendelige arbeidsmuligheter fra små bydelsrestauranter til hotell- og stjernerestauranter i verdensklasse. Konkurransen om de gjeveste stillingene er stor, og formalisert utdannelse er en stor fordel.

Matkurs AS
Stockholmsgata 8
0566 Oslo

Trondheim

Den lokale matkulturen har dype røtter som nå vokser og finner nye veier. Byen opplever nye stjerner og et fagmiljø i stor utvikling. Kompetanseheving er viktig for å lykkes i en svært konkurranseutsatt hotell- og restaurantbransje.

Britannia Hotel
Dronningensgate 5
7011 Trondheim

Bergen

Tilgang til førsteklasses råvarer fra sjø og land gjør Bergen idag til en svært spennende matby. Vi har utdannet sommelierer i Bergen siden 2014 og opplever stor entusiasme i byens fagmiljø. Vil du være med på reisen, hopp ombord!

Scandic Byparken
Christies gate 5-7
5808 Bergen

Se flere

Undervisningsspråk

Kurset er på norsk. Grunnkurs engelsk setter vi opp innimellom. Vis din interesse for dette ved å sende oss en mail: post@vinkelneren.no

Betingelser

Kurset er åpent for alle. Du må ikke jobbe i hotell- og restaurant for å gå dette kurset. 

Påmelding er bindene. Avbestilling til kurset skal være skriftlig og sendes til post@vinkelneren.no. Ved avbestilling, uansett årsak, belastes et administrasjonsgebyr på kr 750,- Ved avbestilling senere enn 4 uker før kursstart, uansett årsak, påløper et avbestillingsgebyr pålydende 50 % av kursavgiften. Ved avbestilling senere enn 14 dager før uansett årsak, belastes hele kursavgiften.

Ved å sende inn påmeldingen bekrefter du at du har lest og godtatt betingelsene.

Norsk Sommelier Utdannelse kan avlyse kurs ved for få påmeldte inntil 4 uker før studiestart. (Dette skjer svært sjeldent) Evt. innbetalt kursavgift refunderes i så tilfelle umiddelbart.

Mer informasjon

Kontakt Isabella på tlf: +47 93800788 eller send epost til post@vinkelneren.no