Grunnkurs vin

Grunnkurs er et intensivkurs som går over 4 studiedager. Kurset passer godt for deg som ikke ønsker eller har anledning til et fullt vinkelnerstudie, men vil lære mest mulig på kort tid. Kurset er åpent for alle - du trenger ikke å være knyttet til hotell- og restaurantbransjen. Vi kjører som oftest et kurs på vårparten og et tidlig høst, i tillegg til en online versjon.

Kursoppbygging

Gjennom 4 intensive dager vil du få mulighet til å løfte din kunnskap om verdens viner, samt få en bedre forståelse for smaketeknikk og hvordan kombinere mat og vin. Målsettingen er at du skal tilegne deg generell basiskunnskap om de viktigste vindruene hvor de dyrkes og hvilke vinstiler de gir. På denne måten berører vi vinland og regioner på flere kontinenter, og vinområder/ land fra de mest klassiske til nykommere. I tillegg fokuseres det på grunnprinsipper rundt mat og vin i kombinasjon og flere praktiske elementer rundt håndtering av vin, som for eksempel åpning/servering, dekantering og riktig oppbevaring.

Uformell test for å måle ditt kunnskapsløft:
Alle testes første og siste dag så man kan se sin fremgang i løpet av kurset. 

For mange er det tilfredsstillende med et grunnkurs for å føle seg tryggere i sin arbeidshverdag. Noen velger derimot å bygge videre på kunnskapen fra grunnkurset og fortsetter videre med Grunnkurs fordypning eller Sommelierstudiet.

Pris

Kr. 7 900,-

Kurset inkluderer

  • Lett lunsj og frukt
  • Kaffe / te
  • Ca 20 viner
  • Stikkordskompendier
  • Kursbevis og NSU nål

Alle får stikkordskompendier laget av NSU for at studentene skal kunne forberede seg til forelesning.

Anbefalt litteratur:
- Wine Folly: The Essential Guide to Wine, kun tilgjengelig på engelsk
(anbefales å bestille på nett god tid i forveien da den til tider kan være vanskelig å få tak i)

Førstkommende kurs

Oslo:
21. - 22. & 28. - 29. mars 2023

Kl: 10.00 – 16.00. Slutter Kl. 15.00 dag 4

Studiesteder

Oslo

Oslo tilbyr uendelige arbeidsmuligheter fra små bydelsrestauranter til hotell- og stjernerestauranter i verdensklasse. Konkurransen om de gjeveste stillingene er stor, og formalisert utdannelse er en stor fordel. I alle byer holder vi til i sentrale flott lokaler som tilfredsstiller våre krav til lys, luft og godt læringsmiljø.

Trondheim

Den lokale matkulturen har dype røtter som nå vokser og finner nye veier. Byen opplever nye stjerner og et fagmiljø i stor utvikling. Kopetanseheving er viktig for å lykkes i en svært konkurranseutsatt hotell- og restaurantbransje. Vi er så heldige å avholde våre studier på ærverdige Britannia Hotel.

Britannia Hotel
Dronningens gate 5
7011

Tromsø

Fra 1850-tallet var Tromsø utgangspunkt for ekspedisjoner til arktiske strøk, noe som ga byen kallenavnet Porten til Ishavet. Omringet av hav og fjell er det kort vei til råvarene, noe restaurantene nyter godt av. Med etterhvert mange gode restauranten bør det ikke stå på manglende vinkunnskap.

Se flere

Undervisningsspråk

Kurset er på norsk. Grunnkurs in english we do occasionally. Show your interest by sending us a mail: post@vinkelneren.no

Betingelser

Kurset er åpent for alle. Du må ikke jobbe i hotell- og restaurant for å gå dette kurset. 

Påmelding er bindene. Avbestilling til kurset skal være skriftlig og sendes til post@vinkelneren.no. Ved avbestilling, uansett årsak, belastes et administrasjonsgebyr på kr 1750,- Ved avbestilling senere enn 6 uker før kursstart, uansett årsak, påløper et avbestillingsgebyr pålydende 50 % av kursavgiften. Ved avbestilling senere enn 4 uker før uansett årsak, belastes hele kursavgiften.

Ved å sende inn påmeldingen bekrefter du at du har lest og godtatt betingelsene.

Norsk Sommelier Utdannelse kan avlyse kurs ved for få påmeldte inntil 4 uker før studiestart. (Dette skjer svært sjeldent) Evt. innbetalt kursavgift refunderes i så tilfelle 100%.

Mer informasjon

Kontakt Nina på tlf: +47 930 55 667eller send epost til post@vinkelneren.no