Online Grunnkurs vin

Etter meget god suksess med Online Grunnkurs de siste to årene tok vi i januar 2023 skrittet videre og spilte inn helt nye opptak i studio. Produktet er blitt et meget innholdsrikt og intensivt vinkurs med et pedagogisk og faglig innhold utarbeidet og perfeksjonert i over mer enn 10 år. Ken Engebretsen med all sin entusiasme for faget og 25 års erfaring innen formidling av vinkunnskap holder kurset i sin helhet. Nå spilt inn i proffe lokaler med det beste av teknikk. Du får smakekit med 26 viner og smakeskjema tilsendt hjem uavhengig av hvor du måtte bo i landet, samt tilgang på opptak i en pedagogisk læringsplattform med spørsmål etter hver modul for bedre læring. Når du har kommet deg gjennom kurset vil du motta en diplom for gjennomgått kurs. Kurset er perfekt for deg som jobber med vin eller bare har en stor lidenskap for faget.

Gjennom kurset vil du få god grunnkunnskap om verdens viner, samt få en bedre forståelse for smaketeknikk og hvordan kombinere mat og vin. Målsettingen er at du skal tilegne deg generell basiskunnskap om de viktigste vindruene, hvor de dyrkes og hvilke vinstiler de gir. På denne måten berører vi vinland og regioner på flere kontinenter, og vinområder fra de mest klassiske til nykommere. I tillegg gjennomgår vi grunnprinsipper rundt mat og vin i kombinasjon og flere praktiske elementer rundt håndtering av vin, som for eksempel åpning/servering, dekantering og riktig oppbevaring.

Kursoppbygging

Unikt med vårt studie er at du vil få tilsendt et smaksett med vin hjem til deg, slik at du i tillegg til teoriundervisning vil kunne smake vinene vi tar for oss teoretisk. Vi anbefaler et godt smakeglass, feks Riedel Riesling / Zinfandel glasset. Kurset er delt opp i 4 dager a ca 5 timer. Du vil få tilsendt linker til opptak slik at du kan se de når du vil i løpet av en 21 dagers periode, da vinene bør smakes innenfor dette tidsrommet. Påmelding bør skje senest to uker før oppstart.

Pris

Kr. 6 900,-

Kurset inkluderer

  • Profesjonelle opptak spilt inn i januar 2023
  • Smakesett tilsendt hej med ca 26 viner samt smakeskjema
  • Stikkordskompendier tilsendt på mail
  • Kursbevis etter fullført kurs

Anbefalt litteratur (men ikke nødvendig for å gjennomføre kurset):
- Wine Folly: The Essential Guide to Wine, kun tilgjengelig på engelsk
(anbefales å bestille på nett god tid i forveien da den til tider kan være vanskelig å få tak i)

Førstkommende kurs

Online
Neste kurs har oppstart 14. april 2023.

Kurset kan gjennomføres i løpet av en tre ukers periode (holdbarhet på vin).

Online
Neste kurs har oppstart 09. juni 2023.

Kurset kan gjennomføres i løpet av en tre ukers periode (holdbarhet på vin).

Online
Neste kurs har oppstart 18. august 2023.

Kurset kan gjennomføres i løpet av en tre ukers periode (holdbarhet på vin).

Online
Neste kurs har oppstart 20. oktober 2023.

Kurset kan gjennomføres i løpet av en tre ukers periode (holdbarhet på vin).

Undervisningsspråk

Kurset er på norsk, men fra høsten tilbys det også på engelsk!

Betingelser

Kurset er åpent for alle. Du må ikke jobbe i hotell- og restaurant for å gå dette kurset. 

Påmelding er bindene. Avbestilling til kurset skal være skriftlig og sendes til post@vinkelneren.no. Ved avbestilling, uansett årsak, belastes et administrasjonsgebyr på kr 1750,- Ved avbestilling senere enn 6 uker før kursstart, uansett årsak, påløper et avbestillingsgebyr pålydende 50 % av kursavgiften. Ved avbestilling senere enn 4 uker før uansett årsak, belastes hele kursavgiften.

Ved å sende inn påmeldingen bekrefter du at du har lest og godtatt betingelsene.

Norsk Sommelier Utdannelse kan avlyse kurs ved for få påmeldte inntil 4 uker før studiestart. (Dette skjer svært sjeldent) Evt. innbetalt kursavgift refunderes i så tilfelle 100%.

Mer informasjon

Kontakt Nina på tlf: +47 93055667 eller send epost til post@vinkelneren.no