Våre forelesere representerer den beste fagkunnskapen som er tilgjengelig, hver og en med spesiell interesse og fordypningskunnskap innenfor faget de underviser i.

Vinens verden er under stadig utvikling - nye trender og stiler skal alltid kobles med historie, tradisjon og utvikling. Derfor har vi et sammensatt spekter av forelesere med ulik fartstid og erfaring, men med fellestrekket at de alle brenner for faget og derfor bruker mye tid på å holde seg oppdaterte.

Foreleser

Thor Oddvar Havn

Underviser i:
USA, vinmarkedet/ vinprofil
Sted:
Bergen
Bakgrunn:
Bakgrunn i bransjen: Alltid vært lidenskapelig opptatt av mat og drikke. Jobbet i restaurantbransjen i 5 år. Tok vinkelneren på NSU i 2021 og pommelierutdannelse på Beer and Cider academy i London i 2022

Driver med idag: Sommelier og Restaurantsjef i Brasserie 59 på Stord. Utdannet Sommelier og Pommelier. Holder smakinger og kurs i ulike sammenhenger om vin og sider. Jobber med mat og drikke til daglig og jakter stadig nye kombinasjoner.

Beste studietips: Les masse! Sett av en fast mengde med tid daglig. Tegn kart og fokuser på klima, beliggenhet og andre påvirkninger. Da vil vinstil og druesorter si seg litt selv når man får kunnskap nok. Lag flashcards og bruk dem hyppig! Studer sammen med andre slik at dere kan utfordre hverandre litt.

Beste vinminne: GG Riesling fra Johannes Leitz i vinmarkene hans i Rüdesheim. Sol, varme og godt selskap ledet av produsenten selv.

Beste vintips: Her er det vanskelig å trekke frem en spesiell vin, men tenk utradisjonelt. Det vil si våg å prøve noe nytt. Vi er vanedyr og velger ofte de samme vinstilene. Man kan finne noen skatter hvis man utforsker mindre kjente områder.

Beste mat og vin i kombinasjon tips: Jeg er meget svak for sjømat og i Norge er vi bortskjemte med råvarer i verdensklasse. Fersk sjøkreps fra min egen bakgård sammen med hvit burgund av kvalitet er magisk!

Beste vinreisetips: Når jeg skal på vinreise vil jeg helst oppleve så mye som mulig uten å måtte bruke unødvendig med tid på reising fra sted til sted. Da går reisen til Piemonte. Bo i Alba og reis rundt i regionen. Mange små landsbyer, veldig mye bra vin og nydelig mat!
Se flere