Norsk Sommelier Utdannelse tilbyr studier og kurs innenfor vin og drikkevarer. Primært utdanner vi sommelierer og har siden oppstart i 2002 vært en av Norges og etterhvert Skandinavias ledende på feltet. Vi retter oss primært mot hotel- og restaurantansatte eller de som jobber med vin innenfor import eller vinmonopol. Etter økende vininteresse blandt "folk flest" har vi etterhvert også åpnet noen av kursene våre for privatpersoner. 

Vi utvalgte studier / kurs i Oslo, Bergen, Trondheim og Ålesund.

Sommelierstudiet

Tittelen sommelier eller vinkelner har status på lik linje med en god kjøkkensjef. Sommelierutdannelsen åpner dører, gir påvirkningskraft og mulighet for lederstillinger. Studiet vil gjøre deg til en av de få faglærte innen vin og drikkevarer i hotell- og restaurant.

Kr. 52000,-

Grunnkurs vin

Vårt grunnkurs er et intensivkurs som går over 4 studiedager. Kurset passer godt for deg som ikke ønsker eller har anledning til et fullt vinkelnerstudie, men vil lære mest mulig på kort tid. Kurset er åpent for alle - du trenger ikke å være knyttet til hotell- og restaurantbransjen. I løpet av 4 dager får du masse inspirasjon, kunnskap og praktisk erfaring om mange tema i vinens verden.

Kr. 7900,-

Online Grunnkurs Vin

Vårt Online Grunnkurs er et intensivkurs som går over ca 20 timer fordelt over 4 dager. Kurset er et alternativ til 4 dagers grunnkurs, for de som foretrekker digitalt fremfor fysisk oppmøte. Kurset er åpent for alle - du trenger ikke å være knyttet til hotell- og restaurantbransjen. Fra høsten tilbys kurset også på engelsk!
Kr. 6900,-

Fordypning Grunnkurs 8 dager -online

Dette er et 8 dagers fordypningskurs som bygger på 4 dagers grunnkurs. Dette er for deg som ønsker en fordypning innenfor noen av de klassiske vinland og vinområder, og innenfor mat og vin i kombinasjon og smaketeknikk. Krever gjennomført 4 dagers grunnkurs eller tilsvarende. Ta kontakt om du lurer på om dette er noe for deg.
Kr. 13900,-

Master Sommeliers - Introductory

The Court of Master Sommeliers is an internationally recognised educational organisation, established to encourage improved standards of beverage service by Sommeliers. The Introductory course is the first level at which all prospective Master Sommeliers should begin. Students who pass this course are eligible to register for Master Sommeliers - Certified.
Price: *not set yet, for Introductory + Book postage fee track and trace.

Master Sommeliers - Certified

CMS Certified Sommelier Examination is level 2 after passing the Introductory Examination.
Price: NOK 3700,-

Se flere