Norsk Sommelier Utdannelse tilbyr studier og kurs innenfor vin og drikkevarer. Primært utdanner vi sommelierer og har siden oppstart i 2002 vært en av Norges og etterhvert Skandinavias ledende på feltet. Vi retter oss primært mot hotel- og restaurantansatte eller de som jobber med vin innenfor import eller vinmonopol. Etter økende vininteresse blandt "folk flest" har vi etterhvert også åpnet noen av kursene våre for privatpersoner. 

I 2021 har vi utvalgte studier / kurs i Oslo, Bergen, Trondheim og Ålesund.

Sommelierstudiet

Tittelen sommelier eller vinkelner har status på lik linje med en god kjøkkensjef. Sommelierutdannelsen åpner dører, gir påvirkningskraft og mulighet for lederstillinger. Studiet vil gjøre deg til en av de få faglærte innen vin og drikkevarer i hotell- og restaurant.
Kr. 49500,-

Grunnkurs vin

Vårt grunnkurs er et intensivkurs som går over 4 studiedager. Kurset passer godt for deg som ikke ønsker eller har anledning til et fullt vinkelnerstudie, men vil lære mest mulig på kort tid. Kurset er åpent for alle - du trenger ikke å være knyttet til hotell- og restaurantbransjen.
Kr. 6900,-

Online grunnkurs vin

Vårt grunnkurs online er et intensivkurs som går over 24 timer fordelt over 4 dager. Kurset er et alternativ til 4 dagers grunnkurs, for de som foretrekke online fremfor fysisk oppmøte. Kurset er åpent for alle - du trenger ikke å være knyttet til hotell- og restaurantbransjen.
Kr. 6900,-

Fordypning grunnkurs

Dette er et 8 dagers fordypningskurs som bygger på 4 dagers grunnkurs. Dette er for deg som ønsker en fordypning innenfor noen av de klassiske vinland og vinområder, og innenfor mat og vin i kombinasjon og smaketeknikk. Krever gjennomført 4 dagers grunnkurs.
Kr. 13900,-

Intro til vin - halvdagskurs

Dette er et 3-timers kurs som vil gi deg en kortfattet innføring i vinens verden. Ken Engebretsen tar for seg smaketeknikk og bruker Burgund som eksempelområde. Vi presenterer også skolen og studietilbud. Dette er for deg som vurderer videre studier for deg selv eller dine ansatte.
Kr. 950,-

Master Sommeliers - Introductory

The Court of Master Sommeliers is an internationally recognised educational organisation, established to encourage improved standards of beverage service by sommeliers. The Introductory course is the first level at which all prospective Master Sommeliers should begin. Students who pass this course are eligible to register for Master Sommeliers - Certified.
Price: 7500 NOK

Master Sommeliers - Certified

Court of Master Sommeliers er en svært anerkjent internasjonal utdanningsorganisasjon, med mål om å heve nivået på service og kunnskap rundt drikkevarer i hotell- og restaurantbransjen. Les mer om Certified Sommelier Examination
Price: 3500 NOK

Se flere