Hva får du som arbeidsgiver?

Serveringsnæringen har de siste årene opplevd en enorm mangel på arbeidskraft generelt og kvalifisert arbeidskraft spesielt. Dette fører til stor gjennomstrømning på de enkelte arbeidsplassene og slitasje på det personellet som finnes i bedriften. Å gi personer i ditt nøkkelpersonell sommelierutdannelsen er med på å beholde ansatte i bedriften.

Personlig og kompetent service gir mer omsetning

Så enkelt og så vanskelig er det. Hvor mange ganger har du ikke lest restaurantanmeldelser der en ellers god spiseopplevelse har blitt ødelagt av at bordet til anmelderen har blitt glemt? Har du flinke ansatte, skaper det en større heiagjeng av stamkunder. Det gir flere fornøyde gjester og ikke minst økt omsetning fordi de som er på jobb bryr seg om faget sitt og om gjestene. Ikke minst opparbeider de beste sommelierene seg stjernestatus og en egen fanskare på lik linje med de beste kjøkkensjefene.

En ny, motivert mellomleder

En sommelier er et bindeledd mellom kjøkken, sal og ledelse. Har du en sommelier på jobb, skaper det trygghet og effektivitet i restauranten eller vinbaren din. Sommelieren bidrar med sin kunnskap og sitt engasjement for faget – og ikke minst med helt konkrete gode mat- og vinparinger. Sommelieren kan også bidra til å skape bedre økonomi i vinprogrammet ditt ved å plukke egne viner og gode kjøp heller enn å være avhengig av valgene til en salgsrepresentant fra en importør.

Bind nøkkelansatte tettere til bedriften

Ansatte som blir satset på er mer fornøyde ansatte. Det er en nøkkel for å beholde ansatte i bedriften. Det i seg selv kan være en god grunn til å finansiere sommelierutdannelsen for sentrale medarbeidere. En mulighet man også har som arbeidsgiver er å lage en kontrakt om bindingstid ved støtte til utdanning, slik compendia24 skriver om her.

En avtale om binding for en tidsperiode etter kurset, gjerne kombinert med lønnsforhøyelse etter bestått utdanning er en effektiv måte å holde på ansatte du vil ha med deg videre på. Vi har laget et forslag til avtale her*:

*Slike avtaler er regulert av vanlige kontraktsrettslige prinsipper. NSU står ikke ansvarlig for avtalens innhold, og for å være sikker på at avtalen er gyldig utformet, anbefaler vi at du tar kontakt med din advokat.

Hvorfor NSU?

Norsk Sommelier Utdannelse har utdannet vinkelnere i over 20 år. Vi har et oppdatert og godt utviklet kursopplegg. Utdannelsen går dessuten over et helt år, noe som gir god tid til å utvikle våre studenters forståelse og modning innen faget. NSU er blant nordens største sommelierutdannelser, med skoler i 5 byer. I Norge har vi utdanning i Oslo, Bergen og Trondheim!

Våre deltagere på sommelierutdannelsen får:

  • Undervisning på mandager, slik at det skaper minst mulig forstyrrelse i kursdeltagernes arbeidsplan
  • 38 undervisningsdager inkludert 2 dagers eksamen
  • Undervisning av flere av Norges beste vinkelnere, kvalitetssikret av oss i NSU
  • en strukturert og praktisk tilnærming til vin- og drikkevarefaget med fokus på restaurant og servering

Meld på dine ansatte her

Overbevist? Da er det bare å melde på dine ansatte (eller deg selv) via påmeldingsknappen under.

Trenger du mer informasjon?

Meld deg på vår e-postliste for bedrifter. Som en velkomst får du vårt minikurs hvor du lærer smaketeknikk. Det er en god inngang til hvordan du kan lære deg å bli en bedre smaker. Medlemmer av listen får meldinger om våre kurstilbud, arrangementer og smakinger. Vi gir deg også tips og triks for hvordan din bedrift kan bli bedre på vin. Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Her kommer vi også med flere tips om hvordan du kan beholde ansatte i bedriften.


Meld deg på vårt bedriftsnyhetsbrev

Meld deg på her for å motta nyheter og tips tilpasset bedriftsmarkedet i Norge.
 *
 
 
*
*Obligatoriske felter
NB: Det er vårt ansvar å beskytte ditt privatliv og vi garanterer at disse dataene vil bli konfidensielt behandlet.