Online Grunnkurs vin

Etter meget god suksess med online kurs vin de siste to årene tok vi i januar 2023 skrittet videre og spilte inn helt nye opptak i studio. Produktet er blitt et meget innholdsrikt og intensivt vinkurs med et pedagogisk og faglig innhold utarbeidet og perfeksjonert i over mer enn 10 år. Ken Engebretsen med all sin entusiasme for faget og 25 års erfaring innen formidling av vinkunnskap holder kurset i sin helhet. Nå spilt inn i proffe lokaler med det beste av teknikk. Du får smakekit med 26 viner og smakeskjema tilsendt hjem uavhengig av hvor du måtte bo i landet, samt tilgang på opptak i en pedagogisk læringsplattform med spørsmål etter hver modul for bedre læring. Når du har kommet deg gjennom kurset vil du motta en diplom for gjennomgått kurs. Kurset er perfekt for deg som jobber med vin eller bare har en stor lidenskap for faget.

Man kan velge å ha på engelsk teksting, og kursmaterialet fåes også på engelsk om ønskelig.

Gjennom online kurs vin vil du få god grunnkunnskap om verdens viner, samt få en bedre forståelse for smaketeknikk og hvordan kombinere mat og vin. Målsettingen er at du skal tilegne deg generell basiskunnskap om de viktigste vindruene, hvor de dyrkes og hvilke vinstiler de gir. På denne måten berører vi vinland og regioner på flere kontinenter, og vinområder fra de mest klassiske til nykommere. I tillegg gjennomgår vi grunnprinsipper rundt mat og vin i kombinasjon og flere praktiske elementer rundt håndtering av vin, som for eksempel åpning/servering, dekantering og riktig oppbevaring.

Kursoppbygging

Unikt med vårt studie er at du vil få tilsendt et smaksett med vin hjem til deg, slik at du i tillegg til teoriundervisning vil kunne smake vinene vi tar for oss teoretisk. Vi anbefaler et godt smakeglass, feks Riedel Riesling / Zinfandel glasset. Kurset varer i ca 16 timer. Du vil få tilsendt linker til opptak slik at du kan se de når du vil i løpet av en 21 dagers periode, da vinene bør smakes innenfor dette tidsrommet. Påmelding bør skje senest to uker før oppstart.

Pris

Kr. 6900,-


Online kurs vin inkluderer

  • Profesjonelle opptak spilt inn i januar 2023
  • Smakesett tilsendt hjem med ca 26 viner samt smakeskjema
  • Stikkordskompendier tilsendt på mail
  • Kursbevis og pin etter fullført kurs

Anbefalt litteratur (men ikke nødvendig for å gjennomføre kurset):
– Wine Folly: The Essential Guide to Wine, kun tilgjengelig på engelsk
(anbefales å bestille på nett god tid i forveien da den til tider kan være vanskelig å få tak i).

En altenativ bok som gir god og ryddig grunnkunnskap, og er på norsk kan dere benytte «Vinåpneren, Lærebok om vin» av Jarle Madsen. Denne kan bestilles her. Studiet er bygget opp rundt noen av verdens viktigste druer. Dere vil få smake viner laget på disse druene men fra ulike dyrkesteder, og derav kunnskapen som følger med.

Førstkommende kurs

Online

Oppstart 23. august 2024
Kurset må gjennomføres i løpet av en tre ukers periode.


Oppstart 11. oktober 2024
Kurset må gjennomføres i løpet av en tre ukers periode.

Undervisningsspråk

Kurset er på norsk, men man kan få engelsk teksting om ønskelig.

Betingelser

Kurset er åpent for alle. Du må ikke jobbe i hotell- og restaurant for å gå dette kurset. 

Påmelding er bindende. Avbestilling til kurset skal være skriftlig og sendes til post@vinkelneren.no. Ved avbestilling, uansett årsak, belastes et administrasjonsgebyr på kr 1750,- Ved avbestilling senere enn 6 uker før kursstart, uansett årsak, påløper et avbestillingsgebyr pålydende 50% av kursavgiften. Ved avbestilling senere enn 4 uker før uansett årsak, belastes hele kursavgiften.

Ved å sende inn påmeldingen bekrefter du at du har lest og godtatt betingelsene.

Vi tar forbehold om tilstrekkelig antall påmeldte for å kunne avholde et kurs. Ved for få påmeldte vil innbetalt beløp tilbakebetales i sin helhet til kursdeltaker, dersom vedkommende ikke heller ønsker delta på et senere tilsvarende kurs.

Du kan fritt trekke deg fra kurs- eller studieplassen innen 14 dager (angrerettloven kapittel 6). Ved å benytte angreretten innen fristen, bortfaller krav om betaling av avgifter. Unntak gjelder dersom du er påmeldt tett opptil kurs- eller studiestart og benytter angreretten etter at kurset- eller studiet har startet. Da må du påregne å betale en forholdsmessig del av den undervisningstjenesten som er mottatt, jf. angrerettloven §26. Etter angrefristens utløp er du forpliktet i henhold til våre nevnte betalingsbetingelser. 

Etter angrefristens utløp er du forpliktet i henhold til våre nevnte betalingsbetingelser. 

Slik benytter du deg av angrefristen: send inn utfylt Angrerettskjema NSU. Adresser finner du i skjemaet.


Mer informasjon

Kontakt Nina på tlf: +47 93055667 eller send epost til post@vinkelneren.no