Grunnkurs vin

Har du lyst å lære mer om vin? Grunnkurs vin er et intensivkurs som går over 4 studiedager. I løpet av kurset blir du flinkere til å forstå mat og vin i kombinasjon, du får god oversikt over de viktigste druene og hva de smaker og du blir flink på hvordan du skal forholde deg til vin på en profesjonell måte, enten det er på restaurant eller du skal behandle vin hjemme.

Hva lærer du?

  • Vi går nøye gjennom hvordan man går frem for å gjøre en profesjonell vurdering av vin.
  • Vi viser hvordan noen grunnprinsipper innen mat- og vin i kombinasjon gjør deg i stand til å gjøre gode mat- og drikkeparinger.
  • Vi tar for oss de viktigste druene og hvordan de uttrykker seg i forskjellige vinregioner i verden – og viser deg hvordan du kan gjenkjenne dem.
  • Du får en oversikt over vinens historie fra oldtiden og frem til i dag.
  • Du får kunnskap om hvordan du praktisk jobber med vin, både hvordan du åpner, dekanterer og serverer vin på en profesjonell måte.

Hvorfor ta grunnkurs vin?

  • Du blir trygg på å smake vin på en profesjonell måte.
  • Du lærer grunnleggende teknikker for å pare vin med forskjellige matretter.
  • Du forstår hvordan du skal behandle vin, hvilke glass du skal velge og hvorfor du bør lufte eller dekantere vinen.
  • Du lærer om noen av de viktigste vinregionene for de mest populære druene i verden.

Pris

7900,-

Kurset inkluderer

  • 23 timer med undervisning
  • Lett lunsj og frukt
  • Kaffe/te
  • Ca 26 viner
  • Stikkordkompendier
  • Kursbevis og NSU-nål

Anbefalt litteratur

«Wine Folly: The Essential Guide to Wine» (kun tilgjengelig på engelsk).
Det anbefales å bestille på nett god tid i forveien da den til tider kan være vanskelig å få tak i.

En alternativ bok som gir god og ryddig grunnkunnskap på norsk er «Vinåpneren, Lærebok om vin» av Jarle Madsen. Denne kan bestilles her.

Kommende kurs

Oslo

25.-26. mars og 1.-2. april 2025
Alle dager kl. 10.00 – 16.00. Slutter Kl. 15.00 dag

7.-8. oktober og 14.-15. oktober 2025
Alle dager kl. 10.00 – 16.00. Slutter Kl. 15.00 dag

Studiesteder

Oslo

Oslo tilbyr uendelige arbeidsmuligheter fra små bydelsrestauranter til hotell- og stjernerestauranter i verdensklasse.
Konkurransen om de gjeveste stillingene er stor og formalisert utdannelse er en stor fordel.

Kolonihagen Frogner
Frognerveien 33
0263 Oslo

Undervisningsspråk

Grunnkurs vin holdes på norsk.

We occationally also do introductory courses in English. Show your interest by sending us a mail: post@vinkelneren.no


Betingelser

Kurset er åpent for alle. Du må ikke jobbe i hotell- og restaurant for å gå dette kurset. 

Påmelding er bindende. Avbestilling til kurset skal være skriftlig og sendes til post@vinkelneren.no. Ved avbestilling, uansett årsak, belastes et administrasjonsgebyr på kr 1750,- Ved avbestilling senere enn 6 uker før kursstart, uansett årsak, påløper et avbestillingsgebyr pålydende 50 % av kursavgiften. Ved avbestilling senere enn 4 uker før uansett årsak, belastes hele kursavgiften.

Ved å sende inn påmeldingen bekrefter du at du har lest og godtatt betingelsene.

Vi tar forbehold om tilstrekkelig antall påmeldte for å kunne avholde et kurs. Ved for få påmeldte vil innbetalt beløp tilbakebetales i sin helhet til kursdeltaker, dersom vedkommende ikke heller ønsker delta på et senere tilsvarende kurs.

Du kan fritt trekke deg fra kurs- eller studieplassen innen 14 dager (angrerettloven kapittel 6). Ved å benytte angreretten innen fristen, bortfaller krav om betaling av avgifter. Unntak gjelder dersom du er påmeldt tett opptil kurs- eller studiestart og benytter angreretten etter at kurset- eller studiet har startet. Da må du påregne å betale en forholdsmessig del av den undervisningstjenesten som er mottatt, jf. angrerettloven §26. Etter angrefristens utløp er du forpliktet i henhold til våre nevnte betalingsbetingelser. 

Etter angrefristens utløp er du forpliktet i henhold til våre nevnte betalingsbetingelser.

Slik benytter du deg av angrefristen: send inn utfylt Angrerettskjema NSU. Adresser finner du i skjemaet.


Mer informasjon

Kontakt oss gjerne hvis du ønsker mer informasjon. Du finner e-postadresse og telefonnummer nederst på denne siden.