Grunnkurs vin

Grunnkurs vin er et intensivkurs som går over 4 studiedager. Kurset passer godt for deg som ikke ønsker eller har anledning til et fullt vinkelnerstudie, men vil lære mest mulig på kort tid. Kurset er åpent for alle – du trenger ikke å være knyttet til hotell- og restaurantbransjen. Vi kjører som oftest et kurs på vårparten og et tidlig høst, i tillegg til en online versjon.

Kursoppbygging

Gjennom 4 intensive dager vil du få mulighet til å løfte din kunnskap om verdens viner, samt få en bedre forståelse for smaketeknikk og hvordan kombinere mat og vin. Målsettingen er at du skal tilegne deg generell basiskunnskap om de viktigste vindruene hvor de dyrkes og hvilke vinstiler de gir. På denne måten berører vi vinland og regioner på flere kontinenter, og vinområder/ land fra de mest klassiske til nykommere. I tillegg fokuseres det på grunnprinsipper rundt mat og vin i kombinasjon og flere praktiske elementer rundt håndtering av vin, som for eksempel åpning/servering, dekantering og riktig oppbevaring.

For mange er det tilfredsstillende med et grunnkurs for å føle seg tryggere i sin arbeidshverdag. Noen velger derimot å bygge videre på kunnskapen fra grunnkurset og fortsetter videre med Grunnkurs fordypning eller Sommelierstudiet.

Pris

Kr. 7900,-


Grunnkurs vin inkluderer

  • Lett lunsj og frukt
  • Kaffe / te
  • Ca 26 viner
  • Stikkordskompendier
  • Kursbevis og NSU nål

Alle får stikkordskompendier laget av NSU for at studentene skal kunne forberede seg til forelesning.

Anbefalt litteratur
– Wine Folly: The Essential Guide to Wine, kun tilgjengelig på engelsk
(anbefales å bestille på nett god tid i forveien da den til tider kan være vanskelig å få tak i)

En altenativ bok som gir god og ryddig grunnkunnskap, og er på norsk kan dere benytte «Vinåpneren, Lærebok om vin» av Jarle Madsen. Denne kan bestilles her. Studiet er bygget opp rundt noen av verdens viktigste druer. Dere vil få smake viner laget på disse druene men fra ulike dyrkesteder, og derav kunnskapen som følger med.

Kommende kurs

Oslo
17.-18. og 24.-25. september
Alle dager kl. 10.00 – 16.00. Slutter Kl. 15.00 dag 4

Studiesteder

Oslo

Oslo tilbyr uendelige arbeidsmuligheter fra små bydelsrestauranter til hotell- og stjernerestauranter i verdensklasse.
Konkurransen om de gjeveste stillingene er stor og formalisert utdannelse er en stor fordel.

Holbergs Terasse Kurs- og Konferansesenter
Stensberggata 27
0170 Oslo

Undervisningsspråk

Grunnkurs vin holdes på norsk.

We occationally also do introductory courses in English. Show your interest by sending us a mail: post@vinkelneren.no


Betingselser

Kurset er åpent for alle. Du må ikke jobbe i hotell- og restaurant for å gå dette kurset. 

Påmelding er bindende. Avbestilling til kurset skal være skriftlig og sendes til post@vinkelneren.no. Ved avbestilling, uansett årsak, belastes et administrasjonsgebyr på kr 1750,- Ved avbestilling senere enn 6 uker før kursstart, uansett årsak, påløper et avbestillingsgebyr pålydende 50 % av kursavgiften. Ved avbestilling senere enn 4 uker før uansett årsak, belastes hele kursavgiften.

Ved å sende inn påmeldingen bekrefter du at du har lest og godtatt betingelsene.

Vi tar forbehold om tilstrekkelig antall påmeldte for å kunne avholde et kurs. Ved for få påmeldte vil innbetalt beløp tilbakebetales i sin helhet til kursdeltaker, dersom vedkommende ikke heller ønsker delta på et senere tilsvarende kurs.

Du kan fritt trekke deg fra kurs- eller studieplassen innen 14 dager (angrerettloven kapittel 6). Ved å benytte angreretten innen fristen, bortfaller krav om betaling av avgifter. Unntak gjelder dersom du er påmeldt tett opptil kurs- eller studiestart og benytter angreretten etter at kurset- eller studiet har startet. Da må du påregne å betale en forholdsmessig del av den undervisningstjenesten som er mottatt, jf. angrerettloven §26. Etter angrefristens utløp er du forpliktet i henhold til våre nevnte betalingsbetingelser. 

Etter angrefristens utløp er du forpliktet i henhold til våre nevnte betalingsbetingelser.

Slik benytter du deg av angrefristen: send inn utfylt Angrerettskjema NSU. Adresser finner du i skjemaet.


Mer informasjon

Kontakt Nina på tlf: +47 930 55 667 eller send epost til post@vinkelneren.no