Norsk Sommelier Utdannelse (NSU) er en av Norges og etterhvert Skandinavias ledende utdannelser på vin og drikkevarer. Skolen ble etablert i 2002 og eies og drives idag av Ken Engebretsen.

Sommelierstudiet er selve kjernestudiet på skolen. Her utdannes vinkelnere som skal jobbe på gulvet i hotell- og restaurantbransjen. Vi vet av erfaring hvor krevende en arbeidsdag kan være uten tilstrekkelig kunnskap og «verktøy». Hos oss har du mulighet til å bli en av Nordens mest kunnskapsrike vinkelnere.

Vårt mål er at utdanning skal forbedre gjesteopplevelsen, gjøre de ansatte trygge i arbeidet og derfor skape bedre resultater for driften og ledelsen. Totalt utdanner vi cirka 100 Horeca-ansatte per år og har utdannet mange fantastiske vinpersonligheter fra inn og utland.

Studie- og kurstilbudet er i stadig utvikling og vekst og vi jobber kontinuerlig med utarbeidelse og oppdatering av våre kurstilbud. 

Ken Canaiolo Engebretsen

Daglig leder

Nina Deberitz

Undervisningsansvarlig

Isabella Tozzi

Administrasjonsansvarlig

Julie Brink Færch

Daglig leder Dansk Sommelier Utdannelse

Se flere