Gjennom våre ulike studier vil du få et unikt innblikk i vinens verden. Vi tilbyr kurs og studier tilpasset ulike ferdighetsnivåer og ulike interessenivå. Vårt mål er alltid å inspirere til videre læring. Her på kunnskapssenteret finner du informasjon som kan være relevant i jobb- eller i studiesammenheng.

Drueleksikon

Drueleksikon

Vårt drueleksikon beskriver i korte trekk de viktigste og mest brukte druene i verden. La deg inspirere.

Jordsmonn

Jordsmonn er viktig, men det er lett å blande de ulike uttrykkene. Her får du et innblikk i de vanligste jordsmonnsortene.

Året i vinmarken

Arbeidet i vinmarken stopper ikke opp selv om det er vinter. Plantene trenger stell gjennom hele året.

Se flere
oppbindingsteknikker

Mer info vil komme om blandt annet oppbindingsteknikker, årganger og annet vinlektyresnacks. Kom gjerne med ønsker!

Lyst til å lære mer?

Sommelierstudiet

Tittelen sommelier eller vinkelner har status på lik linje med en god kjøkkensjef. Sommelierutdannelsen åpner dører, gir påvirkningskraft og mulighet for lederstillinger. Studiet vil gjøre deg til en av de få faglærte innen vin og drikkevarer i hotell- og restaurant.

Grunnkurs vin

Vårt grunnkurs er et intensivkurs som går over 4 studiedager. Kurset passer godt for deg som ikke ønsker eller har anledning til et fullt vinkelnerstudie, men vil lære mest mulig på kort tid. Kurset er åpent for alle - du trenger ikke å være knyttet til hotell- og restaurantbransjen.

Online grunnkurs vin

Vårt grunnkurs online er et intensivkurs som går over 24 timer fordelt i mindre økter a ca 3 timer som man ser i opptak. Kurset er et alternativ til 4 dagers grunnkurs, for de som foretrekke online fremfor fysisk oppmøte. Kurset er åpent for alle - du trenger ikke å være knyttet til hotell- og restaurantbransjen.

Fordypning grunnkurs

Dette er et 8 dagers fordypningskurs som bygger på 4 dagers grunnkurs. Dette er for deg som ønsker en fordypning innenfor noen av de klassiske vinland og vinområder, og innenfor mat og vin i kombinasjon og smaketeknikk. Krever gjennomført 4 dagers grunnkurs.

Intro til vin - halvdagskurs

Dette er et halvdagskurs som vil gi deg en kortfattet innføring i vinens verden. Vi tar for oss smaketeknikk og bruker Burgund som eksempelområde. Vi presenterer skolen og studietilbud. Dette er for deg som vurderer videre studier for deg selv eller dine ansatte.

Master Sommeliers - Introductory

Court of Master Sommeliers er en svært anerkjent internasjonal utdanningsorganisasjon, med mål om å heve nivået på service og kunnskap rundt drikkevarer i hotell- og restaurantbransjen. Les mer om Introductory Sommelier Certificate

Master Sommeliers - Certified

Court of Master Sommeliers er en svært anerkjent internasjonal utdanningsorganisasjon, med mål om å heve nivået på service og kunnskap rundt drikkevarer i hotell- og restaurantbransjen. Les mer om Certified Sommelier Examination

Se flere

Nicolas Vlogger fra vinmarkene og vinery i Piemonte.

Nicolas Conte gikk ut som beste elev i 2019 uten erfaring med vin fra tidligere. Han bestemte seg for å reise til Piemonte rett etter studiene for å studere Gastronomi. Da Koronaen inntraff ble derimot universitet stengt, og Nicolas ble tilbudt jobb hos en vinprodusent. I etterkant kan man vel si at dette var hell i uhell, for Nicolas har hatt stort utbytte av erfaringen og lærer noe nytt hver eneste dag. Han ville aldri fått samme innsikt uten denne erfaringen.

Klikk deg videre for å se video fra Nicolas sin hverdag i Piemonte