Grunnkurs vin

Har du lyst å lære mer om vin? Grunnkurs vin er et intensivkurs som går over 4 studiedager. I løpet av kurset blir du flinkere til å forstå mat og vin i kombinasjon, du får god oversikt over de viktigste druene og hva de smaker og du blir flink på hvordan du skal forholde deg til vin på en profesjonell måte, enten det er på restaurant eller du skal behandle vin hjemme.

Hva lærer du?

  • Få et overblikk over vinens historie.
  • Bli trygg på å smake vin på en profesjonell måte
  • Lær grunnleggende teknikker for å pare vin med forskjellige matretter
  • Forstå hvordan du skal behandle vin, hvilke glass du skal velge og hvorfor du bør lufte eller dekantere vinen

Gjennom 4 intensive dager vil du få mulighet til å løfte din kunnskap om verdens viner, samt få en bedre forståelse for smaketeknikk og hvordan kombinere mat og vin. Målsettingen er at du skal bli trygg på de viktigste vindruene hvor de dyrkes og hvilke vinstiler de gir.

På denne måten berører vi vinland og regioner på flere kontinenter, og vinområder/ land fra de mest klassiske til nykommere. I tillegg fokuseres det på grunnprinsipper rundt mat og vin i kombinasjon og flere praktiske elementer rundt håndtering av vin, som for eksempel åpning/servering, dekantering og riktig oppbevaring.

Hvorfor ta grunnkurs i vin?

  • Du blir tryggere i ditt vinspråk, enten vin er en hobby eller jobb
  • Du blir en flinkere vinsmaker
  • Du blir flinkere på å sette sammen mat og vin i kombinasjon
  • Du får en bedre oversikt over vinens verden

Pris

Kr. 7900,-


Grunnkurs vin inkluderer

  • 23 timer med undervisning
  • Lett lunsj og frukt
  • Kaffe / te
  • Ca 26 viner
  • Stikkordskompendier
  • Kursbevis og NSU nål

Alle får stikkordskompendier laget av NSU for at studentene skal kunne forberede seg til forelesning.

Anbefalt litteratur
– Wine Folly: The Essential Guide to Wine, kun tilgjengelig på engelsk
(anbefales å bestille på nett god tid i forveien da den til tider kan være vanskelig å få tak i)

En altenativ bok som gir god og ryddig grunnkunnskap, og er på norsk kan dere benytte «Vinåpneren, Lærebok om vin» av Jarle Madsen. Denne kan bestilles her. Studiet er bygget opp rundt noen av verdens viktigste druer. Dere vil få smake viner laget på disse druene men fra ulike dyrkesteder, og derav kunnskapen som følger med.

Kommende kurs

Oslo
17.-18. og 24.-25. september 2024
Alle dager kl. 10.00 – 16.00. Slutter Kl. 15.00 dag

25.-26. mars og 1.-2. april 2025
Alle dager kl. 10.00 – 16.00. Slutter Kl. 15.00 dag

7.-8. oktober og 14.-15. oktober 2025
Alle dager kl. 10.00 – 16.00. Slutter Kl. 15.00 dag

Studiesteder

Oslo

Oslo tilbyr uendelige arbeidsmuligheter fra små bydelsrestauranter til hotell- og stjernerestauranter i verdensklasse.
Konkurransen om de gjeveste stillingene er stor og formalisert utdannelse er en stor fordel.

Kolonihagen Frogner
Frognerveien 33
0263 Oslo

Hva tidligere deltagere sier

“Selv etter mange år i bransjen var dette et utrolig oppfriskende kurs. Jobber selv i Hurtigruten og dette kurset burde jo vært inngangsportalen for mange/de fleste av våre kolleger. Spesielt dette med mat/vin i kombinasjon, dekantering og smaketeknikker.”

Dan Olsen

“Personlig hadde jeg veldig godt utbytte av kurset. Allerede fristet til å ta neste nivå selv om jeg kun er interessert i vin og ikke skal jobbe med det.”

Øystein Dalevold

“Alt i alt føler jeg at kurset har gitt en god plattform og inspirasjon for å lære mer om vin:) Anbefales!!!!!”

Øyvind Moen

“Sjokkert over hvor mye jeg har fått av info, og ekstremt god og nyttig info på så kort tid. Utrolig lærerikt og gøy! Ville ikke vært foruten!”

Sebastian Åsly

Undervisningsspråk

Grunnkurs vin holdes på norsk.

We occationally also do introductory courses in English. Show your interest by sending us a mail: post@vinkelneren.no


Betingelser

Kurset er åpent for alle. Du må ikke jobbe i hotell- og restaurant for å gå dette kurset. 

Påmelding er bindende. Avbestilling til kurset skal være skriftlig og sendes til post@vinkelneren.no. Ved avbestilling, uansett årsak, belastes et administrasjonsgebyr på kr 1750,- Ved avbestilling senere enn 6 uker før kursstart, uansett årsak, påløper et avbestillingsgebyr pålydende 50 % av kursavgiften. Ved avbestilling senere enn 4 uker før uansett årsak, belastes hele kursavgiften.

Ved å sende inn påmeldingen bekrefter du at du har lest og godtatt betingelsene.

Vi tar forbehold om tilstrekkelig antall påmeldte for å kunne avholde et kurs. Ved for få påmeldte vil innbetalt beløp tilbakebetales i sin helhet til kursdeltaker, dersom vedkommende ikke heller ønsker delta på et senere tilsvarende kurs.

Du kan fritt trekke deg fra kurs- eller studieplassen innen 14 dager (angrerettloven kapittel 6). Ved å benytte angreretten innen fristen, bortfaller krav om betaling av avgifter. Unntak gjelder dersom du er påmeldt tett opptil kurs- eller studiestart og benytter angreretten etter at kurset- eller studiet har startet. Da må du påregne å betale en forholdsmessig del av den undervisningstjenesten som er mottatt, jf. angrerettloven §26. Etter angrefristens utløp er du forpliktet i henhold til våre nevnte betalingsbetingelser. 

Etter angrefristens utløp er du forpliktet i henhold til våre nevnte betalingsbetingelser.

Slik benytter du deg av angrefristen: send inn utfylt Angrerettskjema NSU. Adresser finner du i skjemaet.


Mer informasjon

Kontakt oss gjerne hvis du ønsker mer informasjon. Du finner e-postadresse og telefonnummer nederst på denne siden.