Online Grunnkurs Vin

Bli mye flinkere på vin raskt fra din egen stue. Bli tryggere i jobben din med vin, eller imponér kollegaene rundt lunsjbordet på arbeidsplassen. Dette vinkurset er meget innholdsrikt og intensivt med et pedagogisk og faglig innhold utarbeidet og perfeksjonert i mer enn 10 år. Kurset er perfekt for deg som jobber med vin eller bare har en stor lidenskap for faget.

Du kan velge å ha på engelsk teksting, og kursmaterialet fåes også på engelsk om ønskelig.

Ken Engebretsen med all sin entusiasme for faget og 25 års erfaring innen formidling av vinkunnskap holder kurset i sin helhet.

Hvorfor online grunnkurs?

  • Du kan ta kurset hvor som helst i Norge. Vi gir deg tilgang til både læringsportal og sender deg smakekit og smakeskjema.
  • Du blir tryggere i ditt vinspråk, enten vin er en hobby eller jobb.
  • Du blir en flinkere vinsmaker.
  • Du blir flinkere på å sette sammen mat og vin i kombinasjon.
  • Du får en bedre oversikt over vinens verden.

Gjennom online kurs vin vil du få god grunnkunnskap om verdens viner, samt få en bedre forståelse for smaketeknikk og hvordan kombinere mat og vin. Målsetningen er at du skal tilegne deg generell basiskunnskap om de viktigste vindruene, hvor de dyrkes og hvilke vinstiler de gir. På denne måten berører vi vinland og regioner på flere kontinenter, og vinområder fra de mest klassiske til nykommere. I tillegg gjennomgår vi grunnprinsipper rundt mat og vin i kombinasjon og flere praktiske elementer rundt håndtering av vin, som for eksempel åpning/servering, dekantering og riktig oppbevaring.

Hva lærer du?

  • Få et overblikk over vinens historie.
  • Bli trygg på å smake vin på en profesjonell måte
  • Lær grunnleggende teknikker for å pare vin med forskjellige matretter
  • Forstå hvordan du skal behandle vin, hvilke glass du skal velge og hvorfor du bør lufte eller dekantere vinen

Unikt med vårt studie er at du vil få tilsendt et smaksett med vin hjem til deg, slik at du i tillegg til teoriundervisning vil kunne smake vinene vi tar for oss teoretisk. Vi anbefaler et godt smakeglass, feks Riedel Riesling / Zinfandel glasset. Kurset varer i ca 16 timer. Du vil få tilsendt linker til opptak slik at du kan se de når du vil i løpet av en 21 dagers periode, da vinene bør smakes innenfor dette tidsrommet. Påmelding bør skje senest to uker før oppstart.

Pris

6 900,-

Kurset inkluderer

  • Pedagogisk online læringsplattform.
  • Profesjonelle opptak spilt inn i 2023.
  • Smakesett tilsendt hjem med ca 26 viner samt smakeskjema.
  • Stikkordskompendier tilsendt på mail.
  • Kursbevis og pin etter fullført kurs.

Anbefalt litteratur (men ikke nødvendig for å gjennomføre kurset):
– Wine Folly: The Essential Guide to Wine, kun tilgjengelig på engelsk
(anbefales å bestille på nett god tid i forveien da den til tider kan være vanskelig å få tak i).

En altenativ bok som gir god og ryddig grunnkunnskap, og er på norsk kan dere benytte «Vinåpneren, Lærebok om vin» av Jarle Madsen. Denne kan bestilles her. Studiet er bygget opp rundt noen av verdens viktigste druer. Dere vil få smake viner laget på disse druene men fra ulike dyrkesteder, og derav kunnskapen som følger med.

Hva tidligere deltagere sier

“Selv etter mange år i bransjen var dette et utrolig oppfriskende kurs. Jobber selv i Hurtigruten og dette kurset burde jo vært inngangsportalen for mange/de fleste av våre kolleger. Spesielt dette med mat/vin i kombinasjon, dekantering og smaketeknikker.”

Dan Olsen

“Personlig hadde jeg veldig godt utbytte av kurset. Allerede fristet til å ta neste nivå selv om jeg kun er interessert i vin og ikke skal jobbe med det.”

Øystein Dalevold

“Alt i alt føler jeg at kurset har gitt en god plattform og inspirasjon for å lære mer om vin:) Anbefales!!!!!”

Øyvind Moen

“Sjokkert over hvor mye jeg har fått av info, og ekstremt god og nyttig info på så kort tid. Utrolig lærerikt og gøy! Ville ikke vært foruten!”

Sebastian Åsly
Online

Førstkommende kurs

  • Oppstart 23. mai
  • Oppstart 22. august
  • Oppstart 24. oktober

Kurstilgangen varer i 3 uker fra oppstartsdato.

Undervisningsspråk

Kurset er på norsk, men man kan få engelsk teksting om ønskelig. The course has Norwegian audio and English/Norwegian subtitles.

Betingelser

Kurset er åpent for alle. Du må ikke jobbe i hotell- og restaurant for å gå dette kurset. 

Påmelding er bindende. Avbestilling til kurset skal være skriftlig og sendes til post@vinkelneren.no. Ved avbestilling, uansett årsak, belastes et administrasjonsgebyr på kr 1750,- Ved avbestilling senere enn 6 uker før kursstart, uansett årsak, påløper et avbestillingsgebyr pålydende 50% av kursavgiften. Ved avbestilling senere enn 4 uker før uansett årsak, belastes hele kursavgiften.

Ved å sende inn påmeldingen bekrefter du at du har lest og godtatt betingelsene.

Vi tar forbehold om tilstrekkelig antall påmeldte for å kunne avholde et kurs. Ved for få påmeldte vil innbetalt beløp tilbakebetales i sin helhet til kursdeltaker, dersom vedkommende ikke heller ønsker delta på et senere tilsvarende kurs.

Du kan fritt trekke deg fra kurs- eller studieplassen innen 14 dager (angrerettloven kapittel 6). Ved å benytte angreretten innen fristen, bortfaller krav om betaling av avgifter. Unntak gjelder dersom du er påmeldt tett opptil kurs- eller studiestart og benytter angreretten etter at kurset- eller studiet har startet. Da må du påregne å betale en forholdsmessig del av den undervisningstjenesten som er mottatt, jf. angrerettloven §26. Etter angrefristens utløp er du forpliktet i henhold til våre nevnte betalingsbetingelser. 

Etter angrefristens utløp er du forpliktet i henhold til våre nevnte betalingsbetingelser. 

Slik benytter du deg av angrefristen: send inn utfylt Angrerettskjema NSU. Adresser finner du i skjemaet.


Mer informasjon

Kontakt oss gjerne hvis du ønsker mer informasjon. Du finner e-postadresse og telefonnummer nederst på denne siden.