Norsk Sommelier Utdannelse ble etablert i Oslo i 2002 med 10-15 elever de første årene. Studentantallet har siden den gang vokst til rundt 80 elever per år. Siden 2010 har vi ekspandert til Trondheim, Bergen, Stavanger og etterhvert København og Århus. Vi har nå etablert oss som den største Sommelierutdannelsen i Scandinavia, målt i antall elever totalt på våre studier. Vi er beæret over å få ta del i våre studenters fantastiske reise fra å være vininteresserte til å bli stolte Sommelierer.
Norge
Oslo
Oslo tilbyr uendelige arbeidsmuligheter fra små bydelsrestauranter til hotell- og stjernerestauranter i verdensklasse.
Konkurransen om de gjeveste stillingene er stor og formalisert utdannelse er en stor fordel.
Bergen
Tilgang til førsteklasses råvarer fra sjø og land gjør Bergen til en svært spennende matby. Vi har utdannet sommelierer i Bergen siden 2014 og opplever stor entusiasme i byens fagmiljø. Vil du være med på reisen, hopp ombord!
Trondheim
Den lokale matkulturen i Trondheim har dype røtter som nå vokser og finner nye veier. Byen opplever nye stjerner og et fagmiljø i stor utvikling. Kompetanseheving og profesjonalitet er viktig for å lykkes i en svært energisk hotell og restaurantbransje.
Stavanger
Stavanger har lenge vært blant Norges aller viktigste matbyer, med høy tetthet av topprestauranter og en stor restaurantscene. Byens hotellhøyskole gjør at fagnivået er høyt. Med spennende restaurant-konsepter er det stort behov også for vinprofesjonelle.
Danmark
København
Les mer på dansksommelierutdannelse.dk
Århus
Les mer på dansksommelierutdannelse.dk